Hund og børn

Børn og hunde taler meget forskellige sprog og der er nogle gode råd til, hvordan samværet mellem dem, bliver vellykket.
Børn tumler, larmer og bevæger sig nogle gange hurtigt og pludseligt. Samtidig viser de deres hengivenhed ved at kramme og juble. For nogle hunde kan det virke som en provokerende adfærd eller gøre dem utrygge. 

Gode råd til træningen
Samværet mellem børn og hund, bør altid være under opsyn af en voksen. Samtidig er det vigtig, at både barn og hvalp, har muligheden for at trække sig, hvis det bliver  for voldsom. Det er dit ansvar, at ingen af parterne indleder vild eller voldsom leg.
Lær dit barn at hilse på ”hundemanér”. Dvs. ikke kramme eller stirre på hunden. Lad hvalpen tage kontakt til en fremstrakt hånd.
Hvalpe har skarpe tænder og ynder at undersøge alt med dem, dette inkluderer også viftende hænder mv. Barnets reaktion på det er ofte høje lyde og flere bevægelser,  hvilket uheldigt nok, kan opmuntre hvalpen til mere. Opstår situationen, bør man roligt aflede hvalpen og sætte den i gang med en anden aktivitet, f.eks. at lede efter  godbidder. Er barnet gammel nok, kan du fortælle barnet, at det skal lægge armene over kors og vende ryggen til hunden. Herved vil hvalpen ofte miste interessen.

De gyldne råd

  • Hunden er den voksnes ansvar
  • Kontakt mellem barn og hund foregår på jorden. Barnet bør ikke løfte på hunden.
  • Lad aldrig børn under 10 år være alene med hvalpen
  • Både barn og hund skal kunne trække sig fra kontakt
  • Hunden bør have én eller flere steder, hvor den kan være i ro. F.eks. dens kurv – her er den fredet.
  • Hvis hvalpen kigger væk, lægger ørerne tilbage, smasker, slikker sig på næsen, eller virker forpustet, har den brug for en pause.
  • HUSK at ingen hunde er fra naturens side ”børnehunde”, men alle hunde kan lære at acceptere børn, hvis socialiseringen er gjort grundigt.
  • Tøv aldrig med at søge professionel hjælp, hvis forholdet mellem hund og barn er anstrengt. Vent ikke til skaden er sket.
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®