Vaccinetjek hund og kat

Vaccinetjek med blodprøve

Er vaccination nødvendig ? ...det undersøger vi på Skjern Dyrehospital!

Dyr har brug for at blive beskyttet mod dødelige sygdomme, men de har ikke brug for at blive overvaccineret.

Der er forskel på hvor godt immunforsvaret udnytter vacciner og holdbarhed af beskyttelsen er dermed individuel. Forskere har fundet ud af at nogle dyr er beskyttede i længere tid end hvad vaccineproducenten kan garantere. Dyrlægen har så den udfordring, at vi ikke kan se eller mærke uden på dyret, hvilke dyr det gælder.

Dyrlægen vil meget nødigt risikere at miste en patient til en dødelig sygdom og derfor må vi heller ikke undervaccinere.

Det er nu muligt ved en almindelig blodprøve at få svar på, om der er behov for vaccination eller om dyret stadig er tilstrækkeligt beskyttet.

Undersøgelsen foregår på vort eget laboratorium på Skjern Dyrehospital og vi har svar samme dag. Faktisk kan hunden eller katten komme til blodprøve, gå en tur eller nyde en kop kaffe i vores venteværelse og så kan svaret være klart når der er sat tid af til sundhedsundersøgelsen en time senere.

Hos hund kan der på Skjern Dyrehospital testes for kernevaccinedelen: Parvovirus, Hepatitis og hundesyge ( CPV, CIH, CDV).
Hos kat kan der testes for Kattesyge, Herpes og Calicivirus (FPLV,FHV & FCV)

Pt. koster et vaccine check inkl. moms og sundhedsundersøgelse 948,90 kr

Hvis dit dyr går hos en anden dyrlæge, så kan du få lavet sundhedsundersøgelsen der og få dem til at sende blodprøven til os (serum), i det tilfælde koster vaccinechecket 498,80 kr.  inkl. moms.

Er du i tvivl om det er gavnligt for din hund eller kat at få et vaccine check, så ring og forhør dig eller kom ind forbi med dit dyrs papirer.

På Skjern Dyrehospital  følger vi WSAVAs guidelines mht. vaccination af dyr

I praksis betyder det, at hvalpe anbefales vaccineret ved 12 og 16 ugers alderen, når forældredyrene er godt beskyttede, samt at forholdende omkring kennelen og i lokalområdet er fine. I særlige tilfælde vaccineres hvalpe ved 8 ugers alderen, de kan så vente med anden vaccination til de er 12 til 16 uger gamle.

4 uger efter sidste hvalpevaccine tilbydes vaccinecheck. Hvis hvalpen ved checket er godt beskyttet mod kernevaccinationsdelen, behøver den ikke ny blodprøve eller ny kernevaccine før 3 år senere. Derimod hvis hvalpen er utilstrækkeligt beskyttet, vaccineres den igen som 20 uger gammel med kernevaccine af andet mærke.

Voksne hunde tilbydes vaccinecheck hvert 3. år indtil de er 10 år gamle og hvert år efter det fyldte 10. år.

Der udstedes attest på vaccinechecket, som ejer kan fremvise ved udstillinger mv.

Til orientering: Vi har været i kontakt med flere sygeforsikringsselskaber der accepterer denne fremgangsmåde, idet de i vilkårene skriver at dyret skal være vaccineret efter dyrlægens anbefaling. Men det er klogt at advisere jeres specifikke forsikringsselskab.

Alle dyr tilbydes en årlig sundhedsundersøgelse, hvor der i samråd med ejer drøftes om der er behov for vaccination med andre vacciner. Det kan være leptospirose, kennelhoste, borrelia, leismaniasis eller rabies.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®