Tandbehandling hjemme og på dyrehospitalet

Fluffy og Birgitte efter hans bedøvelse
Tandpleje af hund og kat kan være svært hjemme, så hjælper vi gerne med en tandrensning

Ofte har vores kæledyr problemer med mundhygiejnen.

Hvis ikke man har fået dem trænet til at få bisserne børstet, kan det være noget af en kamp at få den daglige tandbørstning overstået.

Er der opstået smertefulde lidelser i mundhulen, kan det blive endnu svære at få lov til at børste tænderne. Da kan det blive nødvendigt at bedøve dyret og få tænderne renset i narkose.

Det foregår typisk således, at dyret afleveres fastet om morgenen. Det vil sige, at det ikke må have spist siden aftenen før bedøvelsen. Husk dog endelig at tilbyde dem vand.

Tænderne renses med ultralyd, som vi kender den fra vores egen tandlæge. Derefter poleres tænderne med fint slibemiddel.

Hvis det vurderes, at der er lidelser omkring tandrødderne, eller i knoglen omkring tanden, tages der røntgenbilleder af tanden. Ved hjælp af røntgenbillederne, kan vi lægge en plan for dyrets videre behandling.

Der tages også billeder af kæber og tænder efter en tandoperation.

Under hele narkosen overvåges dyret af en af vores veterinærsygeplejersker, da vi vægter sikkerheden meget højt.

Ofte foretages der blot tandrensning og eventuelt røntgen af tænderne på den første dag. Dels fordi vi helst ikke vil have dyrene i narkose mere end to timer ad gangen, dels fordi vi med den procedure bedre kan planlægge vores dag på operationsstuen. Hvis der er nogle tænder, der evt. skal fjernes, vil du få et overslag over dette, når du henter dit kæledyr.

Læs eventuelt mere om dyrenes tænder på netdyredokter.dk

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®