Kiropraktor og osteopati til hund og kat

Kiropraktor og Osteopat til hund og kat

Dyrlæge Jette Munkgaard Christensen er certificeret af "International Veterinary Chiropractic Association" til at udføre kiropraktiske manipulationer på hund, kat og hest.

Den kiropraktiske behandling udføres på Skjern Dyrehospital på helt vågen og afslappet patient. De fleste hunde og katte vænner sig hurtigt til at behandlingen hjælper og de finder sig roligt og afslappet i kiropraktikken. Ofte bruges der osteopatiske teknikker, der er meget blide.

her kan du se en lille video med Pacha fra Holstebro:


Ved undersøgelsen evalueres de enkelte hvirvlers bevægelighed. Hele rygsøjlen og alle led i for- og bagben undersøges. Hvis bevægeligheden mellem to hvirvler er nedsat, kan de nerver, der udspringer fra pågældende segment blive irriteret eller hæmmet. Dette fænomen kaldes "vertebral subluxations complex" - på dansk låsning - og kan resultere i stivhed, smerter, muskelspændinger og nedsat præstation.

Via sin indflydelse på nervesystemet kan der også ses effekt på organernes funktioner. Ved hjælp af små, præcise manipulationer som minder om det, man oplever hos humane kiropraktorer, kan man søge at reetablere kroppens fulde bevægelsespotentiale og optimere nervesystemets funktion.

Behandlingen tager sigte på at finde årsagen til låsningernes opståen, genetablere kroppens bevægelsespotentiale og udarbejde et hensigtsmæssigt genoptræningsprogram for den enkelte hund eller kat. Det overordnede mål er således at fremme dyrets præstationsevne og velbefindende.

Der vil blive sat en time af til første behandling, hunden bliver mønstret og der udføres en lille neurologisk undersøgelse inden den kiropraktiske undersøgelse.

Andet besøg er ca. efter 14 dage, det tager ca. ½ time. Der vil vi tale om prognose for fuld helbredelse. I mellem perioden vil I få som opgave at lave nogle øvelser hjemme. Det vil tage ca. 5 min pr dag. Hvis din hund bruger sele er det en god ide at tage den med.

I forbindelse med behandlingen kan der tilbydes behandling med akupunktur nåle og homøopatisk medicin, hvis det vurderes at kunne hjælpe hunden eller katten.

her er en lille video om kiropraktisk behandling af Bosse fra Hamburg:

 

På grund af travlhed er Jette nødt til at blive på Skjern Dyrehospital og udføre sine behandlinger. Så pt. er det desværre ikke muligt at flytte behandlinger til Herning. Der modtages fortsat henvisninger til kiropraktik og osteopati fra alle kolleger. Spørg gerne din dyrlæge om at sende en kopi af dit dyrs journalkort gerne på mail til info@skjerndyrehospital.dk , så det kan blive korrekt oprettet. Henvisende dyrlæger vil få epikrise tilsendt.

De fleste sygeforsikringer dækker kiropraktiske behandlinger udført af dyrlæger, når det er i forbindelse med en skade. Nogle gange skal der tegnes et genoptræningstillæg.

Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®